Na dan Evrope, 9. maja, praznujemo mir in enotnost v Evropi. Ta dan obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije. Francoski zunanji minister Robert Schuman je v govoru v Parizu leta 1950 predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi Evrope. Zavzel se je za oblikovanje evropske institucije, ki bi skrbela za skupno upravljanje industrije premoga in jekla. Pogodbo o ustanovitvi takšne institucije so podpisali naslednje leto. Schumanov predlog šteje za začetek povezovanja držav v Evropsko unijo.

Ta dan bomo proslavili s pohodom iz mestnega središča – zbor pri nakupovalnem središču City ob 10:00. Zbirno mesto omogoča pogled na krožni promet, kjer se srečata Titova cesta in Ulica heroja Bračiča, z znamenito fontano z 28 vodnimi šobami, ki je posvečena imenom vseh dosedanjih mest, ki so si lastila naziv Evropska prestolnica kulture.

Od tam se bomo odpravili na Mariborski otok, kjer vam bomo predstavili projekt Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih – Fair Employment, ki je namenjen trajnemu vključevanju mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov, s katerimi krepimo njihove splošne in specifične kompetence, kot tudi aktivno državljanstvo. Udeleženci projekta, ki so se zaposlili zahvaljujoč Fair Employment projektu, financiranem s strani EU, bodo predstavili svoje izkušnje.

Po predstavitvi ste vabljeni, da se nam pridružite na partiji mini golfa.
***Brezplačna partija za vse, ki se boste udeležili pohoda!***

Se nam želite pridružiti, da primerno proslavimo ta dan? Dobrodošli!

*V Združenju EPEKA, so.p. smo aktivni na področju EU državljanstva, širjenja EU vrednot in medkulturnega dialoga. EPEKA ima tudi podružnice v tujini: EPEKA Nemčija, EPEKA Avstrija, EPEKA Srbija, EPEKA Turčija, EPEKA Češka, EPEKA Velika Britanija, EPEKA Črna gora in neformalna skupina mladih EPEKA Armenija.*

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.