Med 1. in 5. marcem 2021 bo potekal javni forum Dnevi civilne družbe, na katerem bomo obravnavali trajnostno okrevanje za dobrobit evropskih državljanov. Dogodka se bo udeležila strokovna sodelavka projekta Anja Cehnar.

Po izbruhu pandemije COVID-19 se je leto 2020 izkazalo kot preizkus vzdržljivosti za človekove in socialne pravice, demokratične vrednote, pravno državo in ekonomsko odpornost v EU.

Medtem ko pluje po nevihtnih vodah, ima organizirana civilna družba ključno vlogo pri spopadanju z neštetimi izzivi, povezanimi s pandemijo, na evropski, nacionalni, regionalni in lokalni ravni.

Virtualni dnevi civilne družbe je združil evropske državljane, organizacije civilne družbe in evropske institucije za namen razprave o bistvenih sestavnih delih trajnostnega okrevanja za prihodnost evropskih državljanov. Evropa mora ob izpolnjevanju visokih pričakovanj svojih državljanov zagotoviti, da bodo ekološki in digitalni prehodi temeljili na vrednotah solidarnosti in človekovih pravic, socialni pravičnosti, enakosti ter na izobraževanju, kulturi, migracijah, demokraciji, sodelovanju in podjetništvu.