14. oktober 2020

Maribor, Slovenija

V okviru projekta “Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih – FAIR EMPLOYMENT”, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, se je v Mariboru, v organizaciji Združenja EPEKA, so. p., odvila četrta regijska konferenca.

Na konferenci so svoja stališča predstavili Marko Gorjak, direktor Orodjarstva Gorjak in podpredsednik obrtno-podjetniške zbornice Maribor, Petra Kovačec, ki se pri Epeki ukvarja z romsko problematiko ter Luka Lubi iz občinskega urada za kulturo in mladino. Za moderiranje je poskrbel Sandi Horvat

Na dogodku smo izpostavili izzive, s katerimi se soočajo mladi pri vstopu na trg dela, in problematizirali nekatere vzvode za prekarno zaposlovanje. Prav tako smo se dotaknili nekaterih perspektivnih poklicev prihodnosti. Ključno sporočilo konference je bilo, da sta pri iskanju zaposlitve sta ključna primerna izobrazba in organizirano, vztrajno mreženje oziroma aktivni stik z lokalnim okoljem, različnimi (mladinskimi) organizacijami in delodajalci. 

Program konference:

  • 10.30 Prihod in registracija udeležencev
  • 11.00 Uvodni pozdrav
  • 11.10 Emkej
  • 11.20 Okrogla miza

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.