Maribor, 27. 03. 2020

Zavod Radio Študent je zadnji izmed naših štirih partnerjev pri projektu”Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih – Fair Employment”.

Radio Študent je ena najstarejših in največjih evropskih urbanih nekomercialnih radijskih postaj ter neprofitna civilno-družbena in kulturno-izobraževalna organizacija, s sediščem v Ljubljani v Sloveniji.

Že vse od svojih začetkov je RŠ izvajalec neformalnih usposabljanj na področju vseh novinarskih zvrsti v okviru svojih 4 uredništev (Aktualno-politična redakcija, Redakcija za kulturo in humanistične vede, Glasbena redakcija, Univerzitetna redakcija in novejša Znanstvena redakcija ) ter svojih dveh programskih služb (Služba za napovedovanje in Tonsko-tehnična služba), od začetka tega desetletja naprej deluje tudi pri usposabljanjih mladih na področju spletnega novinarstva.

Poleg tega pa se sodelavci RŠ preko programskih vsebin RŠ in sodelovanja v širši kadrovski sestavi uredništev in službe tudi izpopolnjujejo na področjih timskega dela, delovanja v raznolikem in inovativnem delovnem okolju, kritičnega mišljenja, poznavanja raznolikih kulturnih vsebin in tudi mentorstva drugim mladim, saj je pomemben del prenosa znanja poteka po principih učenja ob delu.

V Združenju Epeka, so. p. nas izredno veseli, da smo partnerji pri projektu FAIR EMPLOYMENT. Verjamemo v uspešno izpeljan projekt ter se veselimo sodelovanja v času trajanja projekta.

Projekt je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS ter Evropske unije, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.