Petek, 20. 03. 2020, Slovenija

Pozdravljeni mladi! Vikend je tukaj, obveznosti je manj, lepo vreme nas kot nalašč nagovarja na druženje v naravi s prijatelji. V tem času tudi mi ne moremo mimo tega direndaja, ki se dogaja pri nas in po svetu.

Mladi, obračamo se na vas. Prosimo vas, da se zavedate nujnosti izvajanja vseh ukrepov in navodil pristojnih organov ter strokovnjakov. Ostanimo doma in prispevamo k čimprejšnji zajezitvi širjenja bolezni in normalizaciji stanja. Verjamemo, da je ob teh prvih pomladnih dnevih še težje ostati doma, vendar vas pozivamo k odgovornemu in resnemu ravnanju.

Vir: Facebook stran Urada RS za mladino

Tin Kampl, direktor Urada RS za mladino, je danes podal poziv namenjen vsem mladim v Sloveniji v času epidemije: “Kar doživljamo, je podobno strašnemu neurju. Ko se bo le-to umirilo in bo spet posijalo sonce, bomo ocenili, kakšne posledice je pustil vihar in jih začeli odpravljati. Dotlej pa, dragi mladi: ostanite doma, pazite nase in na druge. Skupaj nam bo uspelo!”

Video nagovora Tina Kampla si lahko pogledate na tej povezavi. Vabljeni tudi k spremljanju www.mlad.si ali facebook strani Urad RS za mladino kjer dnevno objavljamo najnovejše ukrepe in priporočila v zvezi z nastalo situacijo.

Pred nami so težki časi, ki jih bomo premagali samo, če bomo stopili skupaj. Skupaj smo močnejši. #ostanimo doma #ostanimozdravi