Sreda, 4. marec 2020, Ljubljana

Konzorcijski partnerji projekta Fair Employment

V sredo, 4. marca 2020, smo se v Ljubljani zbrali na prvem konzorcijskem sestanku na temo izvedbe projekta ”Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih – Fair Employment”.

Konzorcijski partnerji Združenja Epeka, so. p. pri projektu Fair Employment so Zavod Radio Študent, javni zavod Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina.

Nacionalni projekt bo vključeval mlade iz vzhodne in zahodne kohezijske regije. V času izvajanja projekta, in sicer od 1. 2. 2020 do 15. 9. 2021, bo v usposabljanja skupaj vključenih najmanj 78 mladih, ki so na dan vključitve v operacijo stari od 15 do vključno 29 let in niso zaposleni. Projekt bo trajal 19. mesecev.

Na sestanku, ki so ga vodili predstavniki Združenja Epeka, so. p., je bil predstavljen kot primer dobre prakse projekt FAIR EMPLOYMENT, ki smo ga izvajali od 10. junija 2016 – 15. september 2018.


Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi okrepili kompetence mladih ter posledično prispevali k povečevanju deleža zaposlenih mladih po izhodu iz operacije ter prispevali k znižanju brezposelnosti mladih.

Projekt je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS ter Evropske unije, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.