Partnerstvo za spremembe je program inovativnega sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju s ciljem prenosa in uporabe dobrih idej, praks in uporabnih rešitev, ter izmenjave zaposlenih. Gre za program, kjer zaposleni v javni upravi in gospodarstvu skupaj premikajo meje, rušijo stereotipe in ustvarjajo pozitivne zgodbe ter dokazujejo, da sodelovanje med javno upravo in gospodarstvom na nov, drugačen in inovativen način deluje.

Partnerstvo za spremembe je skozi prve tri kroge s spreminjanjem miselnosti, učenjem in spodbujanjem sodelovanja in krepitvijo vloge posameznika uvedel koncept inovativnega soustvarjanja v slovenski družbi, kot ga še ni bilo. Razkorak med javnim in zasebnim sektorjem se vse prevečkrat zdi prevelik, pobudnikoma projekta, AmCham Slovenija in Ministrstvu za javno upravo, pa je uspelo skoraj nemogoče, saj sta povezala Slovenijo v sodelovanju in spisala zgodbo, ki je prinesla le dobre rezultate.

V 4. krogu je Partnerstvo za spremembe še razširilo svoje delovanje in odprlo vrata za vse, ki prepoznavajo pomen odgovornosti, inovativnosti in sodelovanja. S tem ko se je v sodelovanje vključilo več akterjev, je postalo nacionalna inovativna platforma sodelovanja. V 4. krogu rešujemo tri izzive, in sicer “Kako prepoznati in obdržati talente v gospodarstvu?”, katerega nosilec je Snežna kepa, “Kako očistiti Slovenijo papirnatih računov?”, katerega nosilec je Združenje manager, ter “Kako z ambicijo >Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi< navdušiti 300.000 Slovencev?”, ki ga pelje projekt Inženirji in inženirke bomo. Do junija bomo izdelali prototipe za rešitev omenjenih izzivov.

Več o partnerstvu najdete na povezavi.