Objavljen je javni razpis “Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju”. Razpis omogoča 140 zaposlitev mladim iskalcem prve zaposlitve in brezposelnim mladim, starim od 15 do vključno 29 let, na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju, in sicer 56 zaposlitev v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 84 zaposlitev v kohezijski regiji Zahodna Slovenija. Gre za zaposlitev, ki mladim prinaša možnost za pridobivanje kakovostnih delovnih izkušenj, znanj in kompetenc mladinskega delavca, za mladinski sektor pa predstavlja prispevek k rednim dejavnostim organizacij v mladinskem sektorju na področju mladinskega dela ter k izboljšanju kakovosti mladinskega dela.

Cilj javnega razpisa je spodbuditi in zagotoviti večjo zaposljivost mladih. Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev javnega razpisa znaša 1.554.000,00 EUR, od tega 621.600,00 EUR za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija in 932.400,00 EUR za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija.

Prijavitelji so organizacije v javnem interesu v mladinskem sektorju. Rok za oddajo prijav na javni razpis je 1. 12. 2017.

V torek, 14. 11. 2017 ob 13. uri se boimo udeležili informativne predstavitve razpisa in sicer v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova 16, v Ljubljani.

Podrobnosti o razpisu in razpisna dokumentacija so objavljeni na spletni strani Urada RS za mladino.