Strokovni sodelavec na projektu, Žiga Štajnbaher se bo med 9. in 10. oktobrom 2017 udeležil Mednarodne regijske konference o medkulturnem državljanstvu in vzgoji “Izobraževanje za dialog – Educate for dialogue”. Konferenca bo potekala v Portorožu, v hotelu Bernardin., ki jo organizirajo skupaj Fundacija Anne Lindh, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS in EMUNI Univerza.

Do programa konference lahko dostopate preko povezave: (http://sloga-platform.us7.list-manage.com/track/click?u=1e69aaf7c73728dce6744d567&id=ae4e01590f&e=5fb5f12151)

Na konferenco so povabljeni ključni posamezniki in organizacije, ki jih zanima večja vloga medkulturnega dialoga v šolskih kurikulumih, še posebej, če imajo izkušnje in konkretne predloge o vsebinah ter smiselnih pristopih k večji prepoznavnosti globalnega učenja oziroma učenja za medkulturno državljanstvo in vzgojo.

Pričakuje se več kot 70 tujih udeležencev iz 42-tih držav s področja Unije za Sredozemlje, ki prihajajo iz civilne družbe, vzgojnih in izobraževalnih ustanov ter vladnih služb, ministrstev in nevladnih organizacij.