Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vabim k aktivnemu sodelovanju na TV POGOVORU O PRIHODNOSTI EVROPSKE UNIJE S PRVIM PODPREDSEDNIKOM EVROPSKE KOMISIJE FRANSOM TIMMERMANSOM. POGOVOR BO V PONEDELJEK, 4.9.2017, OB 21. URI V ŽIVO NA 1. PROGRAMU TV SLOVENIJA.

Frans Timmermans je kot prvi podpredsednik Evropske komisije odgovoren za boljše pravno urejanje, medinstitucionalne odnose, pravno državo in Listino o temeljnih pravicah. Usmerja in usklajuje delo Evropske komisije na številnih področjih, kot so enake možnosti, migracije, trajnostni razvoj in transparentnost delovanja. Pogovor je del niza dialogov – javnih srečanj, ki jih Evropska komisija pripravlja po vsej EU.

Nekatera izhodiščna vprašanja, o katerih bo tekel pogovor, so: v katero smer naj se Evropska unija razvija v prihodnje? Na katera prednostna področja naj se usmeri in kako naj se prilagodi največjim izzivom, kot so migracije, globalna varnost in podnebne spremembe? Kako danes razumemo vrednote, na katerih je nastala EU, kot  so demokracija, človekove pravice, vladavina prava? Zakaj potrebujemo solidarnost med državami, odprtost in zaupanje in kaj smo pripravljeni storiti od
lokalne do evropske ravni, če želimo Unijo ohraniti?

Pozdrav ekipe Fair Emplyoment