Kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni

Predstavnik NVO v Svetu vlade RS za mladino
12. 8. 2017
AmCham Slovenija
17. 8. 2017
Show all

Kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni

Letos bo med 26. in 31. avgustom potekal Kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni. Jubilejni, 55. sejem AGRA, največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v Srednji Evropi, bo tudi letos postregel s številnimi novostmi razstavljavcev na področju kmetijstva in živilstva, z atraktivnimi razstavami vzrejnih in avtohtonih pasem živali ter z vzorčnimi rastlinskimi nasadi. Od sobote, 26., do četrtka, 31. avgusta 2017, se bo v Gornji Radgoni pod sloganom »Tradicionalno svež!« predstavilo preko 1800 razstavljavcev iz 36 držav.

Ključni dogodek, ki bo obeležil sejem v letu 2017, bo srečanje skupine držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske 16+1. Pomembno poslanstvo mehanizma, ki ga na področju gozdarstva vodi Slovenija, na področju kmetijstva pa Bolgarija, je spodbujanje in poglobitev sodelovanja med Kitajsko in državami Srednje in Vzhodne Evrope predvsem na področju izmenjave idej, dobrih praks ter raziskav za inovativne rešitve. Takšno sodelovanje razširja obzorja držav, jim pomaga do bolj trajnostnega modela kmetijstva in spodbuja medsebojni razvoj trgovine s kmetijskimi in živilskimi proizvodi. Posebna pozornost sejma AGRA bo namenjena Mednarodnemu letu trajnostnega turizma za razvoj, hrani iz naše bližine, trajnostnemu kmetovanju in gospodarjenju z gozdovi ter kmetijski tehniki za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje.

V okviru projekta Fair Emplyoment se bomo udeležili sejma v Gornji Radgoni, dne 28. avgusta 2017. Odhod iz pred Združenja EPEKA, so.p. ob 8.00 uri zjutraj. Za več informacij in dodatna pojasnila se obrnite na spodnji e-naslov.

Zainteresirane udeleženke in udeležence projekta Fair Employment vabimo k prijavi na: ziga@epeka.si.