Predsednik Združenja EPEKA, so. p., Štefan Simončič bo govorec na Predstavitvi programov Evropa za državljane in Ustvarjalna Evropa, ki bo v torek, 14. marca, ob 10. uri na CMEPIUSu.

Ste javni organ ali nepridobitna organizacija s področja kulture ali vas kakorkoli drugače povezujejo tematike obeh programov?

Pridružite se nam na predstavitvi programov in primerov dobrih praks.

Na predstavitvi boste spoznali oba programa ter kakšne možnosti ponujata. Predstavili se bosta tudi dve organizaciji, ki sta že bili uspešni tako pri izvajanju projektov Evropa za državljane kot projektov programa Ustvarjalna Evropa.

Ustvarjalna Evropa je program Evropske unije, namenjen podpori evropskih kulturnih in ustvarjalnih ter filmskih in avdiovizualnih sektorjev, spodbujanju čezmejnega sodelovanja in povečanju njihovega prispevka k rasti in novim delovnim mestom. Sestavljajo ga trije programski sklopi: podprogram MEDIA, podprogram KULTURA in medsektorski sklop.

Program Evropa za državljane je namenjen spodbujanju večje vloge državljanov pri razvoju EU. Program podpira večjo vključitev državljanov na vseh ravneh in vidikih skupnosti in promovira skupno evropsko zgodovino in vrednote ter spodbuja evropsko državljanstvo in državljansko participacijo.

Program:

10.00 – 10.05 Pozdrav CMEPIUSa
10.05 – 10.35 Predstavitev programa Evropa za državljane (CMEPIUS)
10.35 – 11.05 Predstavitev programa Ustvarjalna Evropa (Motovila)
11.05 – 12.00 Predstavitev izkušenj sodelovanja v obeh programih (PiNA, EPEKA) in pogovor

Dogodek organizirata Kontaktna točka programa Evropa za državljane (CMEPIUS) in Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (Motovila).